Eric Carlgren fortsätter i OIK

Ännu en spelare är klar för spel i OIK kommande säsong. Denna gång är det Eric Carlgren som har skrivit på ett nytt kontrakt.

Foto: Ronny Gunnarsson


20-åriga Eric kom till Olofström år 2016 när han började på Hockeygymnasiet här och där gick han ut förra sommaren. Totalt har han redan gjort fyra säsonger i klubbens färger varav han spelat i seniorlaget de två senaste. 47 matcher har det blivit i A-laget med 10 poäng (5+5) noterade. Eric är användbar både som back och center. Under förra säsongen spelade han på båda positionerna. Hans moderklubb är Kalmar HC.

Kontraktet är skrivet på 2 år.

Hej Eric. Vi börjar med den vanliga frågan, hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
-Haha, den klassiska och kanske svåraste frågan att svara på själv. Men jag skulle nog påstå att jag är ansvarstagande i min spelstil. Ganska lugn och defensivt inriktad. Passningsspelet ser jag också som en styrka hos mig själv.

Du kan ju spela både back och center. Är det någon av positionerna som du föredrar framför den andra?
-I och med att jag ser mitt defensiva spel som en av mina styrkor så är det nog backpositionen som passar mig lite mer. Men det funkar absolut bra att spela på båda positionerna.

Du har ju gjort två säsonger i seniorlaget nu. Känner du att du utvecklade något speciellt från första till andra säsongen?
-Till en början så var man inte så nervös nu som man var i början av första seniorsäsongen. Man hade en annan mognad för uppgiften och kunde spela sitt egna spel på ett bättre sätt. När man är helt färsk så är det kanske lätt att man bara slänger iväg pucken men jag tycker att tog ett större ansvar denna säsongen.

Hur ser du på lagets insats förra säsongen?
-Man är ju klart besviken att det tog slut redan i Alltvåan. Vi borde kunnat ta oss längre än så men vi hade ett ganska ungt lag och var väl lite väl ojämna ibland och det håller inte riktigt hela vägen då. Så någonstans får man kanske vara lite nöjd också.

Du har ju också tagit vägen genom OIK:s hockeygymnasium. Vad säger du om tiden där och kan du rekommendera det för andra spelare som kanske inte får plats på något av de större hockeygymmen?
-Ja jag skulle absolut rekommendera Olofströms hockeygymnasium. Kanske till och med att man hellre tar det än vissa av elitgymnasierna. När jag hört vad en del andra berättar så känns det som att man får klart mer personlig feedback och träning här. Man har liksom mer tid till varje individ. Dessutom har man ju haft chans till väldigt mycket speltid i båda lagen.

Vi tackar Eric för pratstunden och ser fram emot två säsonger till i OIK-tröjan.