Ung forward fortsätter i OIK

Lagbygget går vidare och nästa spelare att skriva på ett nytt kontrakt är forwarden Kim Hofvander.

Foto: Ronny Gunnarsson

Kim som fyller 19 år om några veckor har redan hunnit med två säsongers spel i seniorlaget och under senaste säsongen noterade han 22 poäng (12+10) på 36 matcher. I Alltvåan kom han tvåa i poängligan över juniorer. Han var med i samtliga seniorlagets tävlingsmatcher denna säsongen. Han dubblerade med spel även i J20-laget och där smällde han in hela 49 poäng (22+27) på 28 matcher.
Han kan beskrivas som lite av en powerforward med bra skott som inte räds att sätta in offensiva tacklingar.
Kommande säsong blir hans fjärde i klubben då han gått tre år i Olofströms hockeygymnasium. Kims moderklubb är Tyringe.

Hallå Kim, hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
-Jag är en offensiv forward som gillar att ha mycket puck i anfallszon. Är kanske inte så bra på att beskriva mig själv men kanske lite åt powerforwardshållet.

Finns det något speciellt du önskar att förbättra i ditt eget spel kommande säsong?
-Då skulle jag säga defensiven och spelet i egen zon. Även explosiviteten är något jag jobbar med så att man blir snabbare i starten. Jag tränar även mycket skott.

Du var med högt uppe i den interna poängligan i fjol, vad säger du om din egen säsong?
-Jo, men jag skulle nog påstå att jag är nöjd med den för egen del. Jag spelade i samtliga tävlingsmatcher med A-laget plus spel i J20. Så det var en bra säsong för mig.

Ni hade ju ett ganska ungt lag med många juniorspelare som fick mycket speltid. Laget tog sig till Alltvåan, hur såg ni spelare på lagets insats i efterhand?
-Vi hade i grunden som mål att ta oss något steg längre men nu nådde vi inte riktigt hela vägen till Play off. Men om man tittar bakåt och just med tanke på det unga laget så kan vi nog säga att det vi åstadkom får ses som godkänt.

Du tar ju studenten inom kort. Hur har dina tre år på OIK:s hockeygymnasium varit?
-Det har varit en fantastisk tid måste jag säga. Vi har haft väldigt kul och en riktigt bra sammanhållning i gänget. Vi har också haft väldigt bra tränare och instruktörer som har utvecklat mig mycket på de åren. De har fokuserat på olika delar i spelet och jag tycker de ska ha mycket cred för arbetet som de gör där.

Det är ju ett speciellt år för er som tar studenten med tanke på situationen i samhället nu. Vad känner du kring det?
-Ja nu vet man ju inte riktigt hur det blir med studenten och så. Det är ju förstås väldigt tråkigt när det inte kan bli som man har tänkt sig. Vi har ju gått och laddat i ganska många år för just denna höjdpunkten men vi får väl helt enkelt ta det lite som det kommer.

Vi gratulerar Kim till studenten lite i förväg och ser fram emot hans insatser i OIK-tröjan ännu en säsong.