Rutinerad back förlänger

OIK har nu gjort klart med ytterligare en back inför kommande säsong. Det är Philip Andersson som har skrivit på för ännu en säsong i OIK-tröjan.

Foto: Ronny Gunnarsson


21-åriga Philip som har Troja/Ljungby som moderklubb, kom till Olofström inför säsongen 14/15 då han började på Olofströms Ishockeygymnasium. Redan den första säsongen (då som 17-åring) fick han prova på spel med seniorlaget, då i Hockeyettan.
Efter det så har han hunnit göra fem hela säsonger med A-truppen i Hockeytvåan och det har gett 184 matcher vilket får anses vara många för någon som ännu inte har fyllt 22 år.  Senaste säsongen noterade han 10 poäng (2+8) på 35 matcher.
Philip har visat med sina närmare 200 seniormatcher att han har ett stort hjärta för klubben och han har en viktig defensiv roll i backbesättningen kommande säsong.


Tjena Philip. Det blir en sjätte säsong för dig i klubben, var det ett svårt val?
-Nej, det kan jag inte säga. Jag hade inga planer på något annat. Nu har jag bott här i Olofström så länge så det känns som hemma för mig och jag har ju dessutom jobb vid sidan om hockeyn och det är förstås en viktig bit det också.

Du är inte 22 år ännu men har redan 5 säsonger och nästan 200 seniormatcher i klubben. Känner du att du har ett lite större ansvar när det har varit så många orutinerade spelare i laget?
-Ja absolut känner jag det. Nu den senaste säsongen hade vi ju ett väldigt ungt lag och då kändes det som att jag också tog ett större kliv. Jag hade ju även ett A på bröstet och då måste man vara redo att ta lite mer plats.

Är du en av de mest rutinerade 21-åringarna i Hockeytvåan tror du?
-Haha, ja det skulle jag tro. Det kan inte vara jättemånga som gjort fler matcher vid den åldern.

Hur beskriver du själv dina styrkor på isen?
-Mina främsta styrkor ligger i det defensiva spelet skulle jag säga. Jag är ganska skridskoskicklig och har väl vissa offensiva kunskaper med så i grunden kan man nog se mig som en tvåvägsback.

Även om du är rutinerad så är du fortfarande relativt ung. Finns det något speciellt du jobbar på att förbättra i ditt eget spel?
-Främst är det nog ändå den offensiva delen i spelet samt att bli bättre på att hitta ett bra förstapass. Det är ju väldigt viktigt som back. Skottet kan också bli bättre och så brukar jag även jobba på att förbättra rörelsen på blålinjen.

Vad säger du om lagets insats förra säsongen?
-Det var ju förstås lite surt att vi inte nådde hela vägen till play off. Det var ju dit vi hade som mål att nå. Men vi kom ju ändå tvåa i grundserien vilket var bra och när vi sedan tappade en del tongivande spelare så höll det inte riktigt hela vägen. Men sammanfattningsvis så får vi nog säga att det var en klart godkänd insats förra säsongen.

Vi tackar Philip för pratstunden och ser fram emot ännu en säsong med honom i OIK-tröjan!