Huvudtränare klar

Olofströms IK kan idag meddela att vi har gjort klart med vem som ska ha ansvaret som Huvudtränare de kommande två säsongerna. Det är Reine Rydberg som har valt att bli kvar i klubben i två år till.

Foto: Ronny Gunnarsson

-Vi i Sportgruppen är mycket nöjda med det arbete Reine gjorde i OIK förra säsongen och för oss var han det självklara förstavalet som huvudtränare. Vi är därför väldigt glada över att han valt att skriva på för ytterligare två säsonger och det gör att vi kan bygga lite mer på framtiden, säger Boris Poscic i Sportgruppen.

Reine gjorde ju sin första säsong som huvudtränare i OIK förra säsongen och med det unga lag man hade så gjorde man det riktigt bra då man var med i kampen om Play off-platserna långt in i Alltvåan.
Tidigare har han varit coach i bl.a Glimma, Tingsryds J20, Lenhovda och Kalmar. Säsongen 2017/2018 så ledde han Kalmar HC i avancemanget till Hockeyettan.

Hallå Reine, vad säger du själv om lagets insats förra säsongen?
-Ja, det blev nog godkänt och rätt bra till slut även om jag alltid vill vinna. Men man får se lite till förutsättningarna också och vi hade ett väldigt ungt lag där vi även tappade en del ledande spelare på vägen. Då fick några spelare dra ett tungt lass. Ta en sådan som David Norrman t.ex som fick ta ett oerhört stort ansvar och gjorde det på bästa sätt men vi blev några etablerade spelare kort för att kunna nå hela vägen till Play off. Vi gjorde trots detta en hel del bra insatser men blev nog lite för ojämna.

Du har ju skrivit på för 2 säsonger nu, det ger kanske lite bättre möjlighet att bygga på sikt?
-Ja visst är det så. Förhoppningsvis ska vi kunna göra något bra av detta och ta oss längre än vad vi gjorde förra säsongen.

Laget är ju inte klart ännu, vad anser du att man behöver fylla på med?
-Det behövs ett par spelare med lite rutin som kan visa vägen för resten. Lite av det som vi tappade under säsongens gång ifjol. När man har många unga spelare så är det viktigt med rutin och tyngd som kan leda gänget.

När är det tänkt att ni drar igång säsongen?
-Det kommer ske nu i början av augusti. Mitt kontrakt är från september men det kommer ändå ge oss gott om tid att förbereda oss inför seriestarten.

Hur vill du att grunderna i ditt lags spel ska se ut?
-Vi ska vara snabba på att sätta igång spelet. Inget gömma oss bakom eget mål utan vi ska vara trygga i sättet att spela oss ur vår egna zon. Det ska finnas fyra spelare som vill ha pucken och stundtals funkade det rätt bra ifjol. Det behöver inte vara full fart utan det viktiga är att det är kontrollerat och att farten kommer ut av det. Forwards ska tajma sina positioner och om man är för snabb så är det lätt att komma ur de positionerna. Vi ska även gå hårt på mål och ta den raka vägen. Sen måste man klart bygga spelet utifrån spelarna man har i laget men detta ska ligga i grunden.

Många spelare har nämnt att de gärna vill ha individuell träning. Detta hade ni ju förra säsongen, är det något ni kommer jobba vidare med?
-Ja det är absolut min tanke. Mitt mål är att vi ska jobba på samma sätt denna säsongen som vi gjorde den förra.

Då tackar vi Reine för pratstunden och ser fram emot en ny härlig hockeysäsong!

Lagbygget 2020/2021 just nu:

Mv:
53 Jonathan Classon
Tristen Gillispie *Ny från Grästorp

B:
4 Eric Carlgren
8 Felix Berggren
29 Philip Andersson
85 Albin Henriksson
Nick Grose *Ny från George Mason University

Fw:
45 Kim Hofvander
Tim Christiansson *Utvecklingskontrakt
Hampus Andersson *Ny från Tingsryd J20
Christian Kallunki-Leino *Utvecklingskontrakt
Nino Cosovic Mattsson *Utvecklingskontrakt
Victor Ring *Ny från Halmstad J20

Tränare: Reine Rydberg