Härlig derbyseger mot Osby

OIK tog sin första trepoängare när Osby besegrades med 4-3 efter periodsiffrorna 2-1, 1-0, 1-2.

Den första perioden var en spelmässigt bra period. OIK fick först klara av ett boxplay men sedan kunde man ta ledningen med 1-0 efter 2:55. Schwalbe och Galsons kommer i ett 2 mot 1 läge där den senare får en fin passning och kan trycka upp pucken högt bakom Osbymålvakten. Trots att det sedan är OIK som fortsätter ha de bättre chanserna så är det Osby som gör nästa mål. Oscar Almberg skickar in 1-1 efter 7:02 när han kommer lite släpande i en kontring. Men det var totalt sett OIK:s period och därför var det rättvist när Victor Ring gjorde 2-1 där han efter en fin framspelning kan lägga in pucken i ganska öppet mål. Tiden var då 12:36. Skotten i perioden var 8-10.

I den andra perioden får OIK chansen att spela lite powerplay varav en kort stund i 5 mot 3 men utan att man riktigt får till spelet. Knappt halvvägs genom perioden var det Osbys tur att spela PP och även dem fick ett kortare läge i 5 mot 3 men inte heller dem kunde utnyttja det läget. Den andra perioden hade sämre kvalité spelmässigt och det blev lite mer känslor på isen. Drygt fem minuter från pausvilan fick OIK chansen i PP igen och denna gången fick man utdelning framåt. Efter 16:31 gör Kim Hofvander 3-1 fint framspelad av Philip Andersson och pucken smiter in mellan benen på målvakten. Perioden var ganska jämn och skotten 9-10.

Tredje perioden börjar med att OIK har ett skott i stolpen. Sen får Osby chansen att spela PP i fyra minuter och OIK får inrikta sig på försvarsspel. Det gör man riktigt bra och man offrar sig fint för laget i egen zon och tillsammans med en riktigt bra Jonathan Classon i målet håller man rent. Halvvägs genom perioden kommer ytterligare en OIK-utvisning och denna gång orkar man inte stå emot. Efter 10:40 reducerar Oscar Almberg till 3-2 då han blir helt fri i slottet efter att OIK gått bort sig lite längs sargkanten. Men OIK replikerade snabbt på detta då man i anfallet efter utökar ledningen till 4-2. Det är Olle Henell som får pucken framför mål och han skickar upp pucken i nättaket. Tiden var 11:05. Efter det målet blir det mer puckinnehav för gästerna i deras jakt på reducering. OIK försvarar sig återigen mycket bra och man offrar sig i egen zon. Drygt två minuter från slutet åker OIK på en ny utvisning och då blir trycket mot OIK-målet för hårt. När klockan stod på 18:55 kommer reduceringen till 4-3 genom backen Oscar Almberg som därmed noterade sitt tredje mål för dagen. Men närmare än så kom inte Osby och OIK kunde gå segrande ur denna derbyfighten. Skotten i sista perioden var 8-21, totalt 25-41.

OIK är idag bra med redan från start på matchen och i första perioden är man det bättre laget. Den andra perioden blir lite jämnare men att OIK leder efter två perioder var fullt rättvist. I tredje perioden och främst sista 8-10 minuterna var det mycket puck för gästerna men OIK höll undan hela vägen och trots att skotten vägde över rejält till gästerna så känns det som att OIK var värda alla poängen.

Tränare Reine Rydberg efter matchen:
”Denna segern satt verkligen fint. Vi kommer mer och mer på rätt håll i och idag var vi bra med från början. Vi ser också att vi gör ett bra jobb även när vi inte har pucken själva. Denna matchen kommer hjälpa oss i träningarna som kommer. Nu kan vi se tillbaka på att det här gjorde vi rätt idag och det här får vi jobba vidare med till nästa match. Nu ser vi fram emot nästa derby mot Sölvesborg.”

Nästa match är på onsdag borta mot Sölvesborg.