Ung forward ansluter

OIK har idag gjort klart med ytterligare en ung spelare. Forwarden Victor Ring har skrivit på för ett år med klubben.

Victor har nyss fyllt 20 år och kommer från Halmstads organisation där han förra säsongen spelade i deras J20-lag. Dock så har han faktiskt OIK som moderklubb då han tog sina första skridskoskär i HBM-Arena för ca 15 år sedan. Han beskrivs som en defensiv och hårt arbetande forward och på sina två säsonger i J20-elit har han noterat 13 poäng (7+6) på 49 matcher. Vi tror han är redo att ta steget in i seniorhockeyn och ser fram emot att se honom i OIK-tröjan kommande säsong.

Tjena Victor. På Eliteprospects kan man läsa att du faktiskt har OIK som moderklubb. Berätta mer om det.
-Hallå, ja det stämmer. Vi bodde i Olofström fram till år 2010 så jag började i Hockeyskolan och spelade i de yngsta pojklagen i OIK innan vi flyttade till Halmstad. Jag har t.ex gått i samma klass som Gabriel Kardum.

Vem är då Victor Ring?
-Jag är väldigt social och vill alla det bästa. Ganska rolig också skulle jag säga och jag försöker att alltid ha ett leende på läpparna. Andra brukar säga att jag har mycket energi, är generös och tar hand om mina vänner.

Hur beskriver du dig som hockeyspelare?
-Jag spelar med mycket energi och jobbar alltid stenhårt. Skulle säga att jag spelar ett enkelt spel och gör klart jobbet i egen zon först och främst. Jag är väl inte den som producerar mest poäng utan då snarare en grovjobbare. Jag har även haft kaptensroll i J20 så har väl även ett stort ansvarstagande.

Föredrar du en ytter eller centerposition?
-Jag har spelat mest ytterforward men kan spela på båda positionerna.

Jobbar du med att förbättra något speciellt i ditt eget spel?
-Just det här med individuell träning är något jag har saknat i Halmstad så jag har inte fokuserat på något speciellt. Men jag har förstått att man har haft en del individuell träning i OIK så det hoppas jag blir av även kommande säsong. Det hade jag sett som väldigt bra och där är det nog främst min skridskoteknik jag hade jobbat på. Inte för att jag ligger efter i skridskoåkningen men man kan alltid bli bättre.

Vad har du för förväntningar på din första seniorsäsong?
-Det ska bli spännande. Jag skulle tro att det är en mycket mer tänkande hockey än på J-nivå och kanske inte så stor skillnad tempomässigt. Man lär ha mindre tid på sig och det smäller fortare och hårdare i seniorhockeyn så det gäller att vara förberedd. Sen så har man ju en annan press på sig också inom seniorhockeyn. Där betalar ju folk för att se hockey och då gäller det att prestera.

Vi tackar Victor för pratstunden och hälsar honom välkommen tillbaka till Olofström!

Lagbygget 2020/2021 just nu:

Mv:
53 Jonathan Classon

B:
4 Eric Carlgren
8 Felix Berggren
29 Philip Andersson
85 Albin Henriksson
Nick Grose *Ny från George Mason University

Fw:
45 Kim Hofvander
Tim Christiansson *Utvecklingskontrakt
Hampus Andersson *Ny från Tingsryd J20
Christian Kallunki-Leino *Utvecklingskontrakt
Nino Cosovic Mattsson *Utvecklingskontrakt
Victor Ring *Ny från Halmstad J20

Tränare: