Poängbästa backen blir kvar

Kontraktsförlängningarna fortsätter att trilla in och den senaste spelaren att ansluta till truppen 20/21 är backen Felix Berggren.

Foto: Ronny Gunnarsson


Felix kom till OIK inför förra säsongen. Han gjorde då sin första säsong som seniorspelare och noterade hela 22 poäng (4+18) på 35 matcher och med det var han den back i laget som stod för flest poäng under säsongen.
Juniortiden spenderades i Tingsryd där han gjorde fyra säsonger med spel i J18/J20-Elit. Han var även utlånad till OIK i tre matcher under sin sista juniorsäsong. Under sommaren fyller han 21 år och ursprungligen kommer han från Gotland där moderklubben är Sudrets HC.


Hallå Felix, vilka egenskaper på isen anser du vara dina främsta?
-Det är alltid svårt att berätta om sig själv men jag skulle nog säga att jag är en allround tvåvägsback. Hyfsat rörlig och gillar att hålla i pucken. Jag är noga med att göra jobbet i defensiven innan man ger sig iväg framåt. Så även om det blev en del poäng i fjol skulle jag inte säga att jag utmärker mig som en offensiv back utan det är nog 50/50 skulle jag säga.

Du gjorde din första seniorsäsong förra säsongen och var den back som noterade flest poäng i laget. Trodde du att du skulle få en så bra säsong direkt?
-Nej, det var inget jag hade väntat mig från början. Under juniortiden fick jag en mer defensiv roll med mycket boxplay och så. Då blev inte poängproduktionen så stor heller. Nu i OIK har jag fått betydligt mer förtroende offensivt med spel i powerplay. Sedan så underlättar det ju också när man har bra spelare runt sig, det ger lite poäng det med.

Hur är steget att ta från J20-Elit till seniorhockeyn, vilka är de största skillnaderna?
-Den största skillnaden är nog att tempot i J20 Elit är högre än i Hockeytvåan. Men det är betydligt mindre tanke i J20. Där är det mest tuta å kör och det smäller hit och dit. I seniorhockeyn måste du använda huvudet mycket mer för att inte hamna snett på det.

Är det något speciellt i ditt eget spel som du jobbar med att förbättra?
-Absolut. Man vill alltid bli bättre. Jag jobbar mycket med skridskoåkningen, att bli ännu mer rörlig och även snabbare. Mange (ass tränare Magnus Olsson) är väldigt duktig på att hjälpa oss på individnivå. Vi har kört speciella pass ett par gånger i veckan där han hjälper oss med våra individuella skills och det har jag uppskattat väldigt mycket.

Hur ser din försäsongsträning ut?
-Så gott som direkt efter att vi packade ihop efter förra säsongen så drog jag igång med försäsongsträningen. Det ligger på 5-6 pass i veckan just nu. Jag har svårt att bara sitt still så det blir en hel del träning. Både gym och kondition. Jag har alltid haft med mig att träningen på sommaren är lika viktig som på vintern så att man bygger en bra grund inför hockeysäsongen som kommer. Så jag kör alltid för fullt även utanför isen.

Vi tackar Felix för pratstunden och ser fram emot en ny säsong med honom i OIK-tröjan!

Lagbygget 2020/2021 just nu:

Mv:

B:
4 Eric Carlgren
8 Felix Berggren
29 Philip Andersson
85 Albin Henriksson

Fw:
45 Kim Hofvander

Tränare: