Try outen är över – Adam stannar

Vi kan meddela att det try out-kontrakt som Adam Holmqvist Lindarv har haft nu har blivit till ett vanligt 2-årskontrakt.
-Ja vi gillar absolut det vi har sett av Adam på träningar och i de två matcher som vi har spelat. Vi tror att det finns ännu mer utveckling i honom och därför är vi väldigt nöjda med att ha knutit till oss honom de kommande två säsongerna, säger sportgruppen.

Självklart har vi tagit oss en pratstund med Adam som är i full färd med att ordna fram möbler till lägenheten.

Hallå Adam. Din try out har blivit till ett 2-års kontrakt. Hur känns det?
-Jo, det känns skönt att det äntligen är klart. Det är alltid lite nervöst med en try out men nu vet man var man ska spela de kommande säsongerna och det är jag väldigt glad för.

Om vi skulle be dig berätta lite om dig som person, vad skulle du säga då?
-Jag skulle säga att jag är en glad och rolig kille.  Rätt så omtänksam. Gillar att hänga med laget och kompisar och försöker få min omgivning att må bra.

Vilka anser du vara dina styrkor på isen?
-Då skulle jag säga skridskoåkningen och att jag har rätt bra spelsinne. Är även stark i närkamperna. Jag är också väldigt tjurskallig och hatar att förlora och det får man nog se som en styrka och tillgång.

Ditt efternamn väger ju rätt tungt i denna klubben efter vad Dave gjort under sina säsonger här. Känner du någon extra press pga det?
-Nej, jag tänker faktiskt inte så mycket på det nu. Vi har pratat en hel del om det, jag och Dave, och man kanske får vara förberedd på att det kan bli lite trashtalk och liknande från motståndare om att jag bara är här pga honom osv. Men det kommer inte störa mig. Jag är min egen spelare och person och vi är kanske inte riktigt samma typ av spelare heller.

Förra säsongen tillbringade du i Seattle. Hur var det att bo och spela där?
-Den säsongen var riktigt rolig och en helt annan typ av hockey. Inte alls samma typ av bedömning som här. Sen var det ju mycket tuffare på isen också och man fick kasta handskarna någon gång. Men det störde inte mig. Jag tror att det kan vara bra att vara lite ”rädd” på isen, då har man full fokus och spelar som bäst.

Hur var livet utanför rinken då?
-Det var lite som att vara proffs. Vi hade inget jobb eller plugg vid sidan om hockeyn utan när man inte tränade eller spelade så var man ledig. Vi var några svenskar som var där så vi spelade tv-spel, shoppade och hängde i stan.

Vad var det för typ av liga du spelade i?
-Det var en juniorliga med spelare mellan typ 17-20 år. Ganska långa avstånd så det blev mycket bussåkande. Längsta resan tror jag var på ca 14 timmar. Men det är bra klass på bussarna där så man kunde sova och så.

Nu är ju OIK:s trupp en bra bit ifrån klar men vad tror du man kan förvänta sig av laget denna säsong?
-Ja just nu så är vi ju ett väldigt ungt lag känns det som. Men det finns potential i gruppen och jag känner på mig att vi kan få ett roligt år här. Det gäller att man får in några lite mer rutinerade spelare till i laget så blir det en bra blandning.

Vad kan supportrarna förvänta sig av dig i matcherna denna säsongen?
-Jag ska leverera fart och rolig hockey. Ska även försöka få upp poängproduktionen lite mer än tidigare. Jag har ju en del utvisningsminuter t.ex förra säsongen men det ska man inte förvänta sig nu. Jag anpassade mig efter hur spelet var där och så kan man inte spela här.

Nu hävdar han ju att han har lagt av men hur kul hade det varit att bilda backpar med Dave i OIK-tröjan?
-Det hade verkligen varit en dröm! Men det är upp till den gamle gubben om han skulle få för sig att dra på sig OIK-tröjan igen. Jag hoppas så klart på det och vi får väl försöka jobba på det lite under säsongen och se vad som händer.

Vi tackar Adam för pratstunden och välkomnar honom in i klubben ”på riktigt”!