Tingsryd var för bra för J20

OIK’s J20 har i de senaste två matcherna på hemmaplan spelat bra men utan att räcka till när man tagit emot seriens två topplag. Igår (tisdag) var det derby i HBM Arena när Tingsryd, tvåan i serien stod för motståndet.

Tingsryd etablerade direkt tryck i hemmalagets zon och det såg ut att kunna bli en tuff kväll för hemmalaget men man tog sig in i matchen och skapade första riktiga farligheten när man hade ett skott i ribban. Första målet kom istället mitt i första perioden i PP när Joel Kinnander kunde raka in pucken efter fint förspel av William Söderlund och Hugo Blomberg. I slutet av perioden fick OIK än en gång möjlighet att spela i numerärt överläge efter att gästerna varit för många spelare på isen – en möjlighet att ta grepp om matchen men istället får en snabbskrinnande TAIF:are tag i pucken visar vad han kan genom att lura vår back och sprätta upp den i nät. Tungt för hemmalaget precis innan periodpaus.

Andra perioden spelades av och lagen utbytte chanser, kändes lite vassare när bortalaget var i offensiv zon och att hemmalaget fick jobba lite hårdare för att hänga med. Inte helt orättvist sett till perioden att enda målet i denna period gjordes av TAIF, en puck som smet in bakom hemmalagets målvakt i ett oväntat läge.

Inför tredje perioden var det fortfarande en öppen tillställning. Hemmalaget reder ut en utvisning innan man får möjligheten i PP igen och denna gång blir det mål i rätt kass – matchen är kvitterad  med en kvart kvar att spela. Än en gång var det firma Joel Kinnander Co som hittade rätt, assisterad av Erik Burwall och Hugo Blomberg. Då tryckte gästerna på gasen och inom loppet av två och en halv minut gjorde man två mål. Hemmalaget gav inte upp men när känslorna rann över och man tvingas spela boxplay minskar möjligheterna att reducera. Med dryga två minuter kvar av ordinarie matchtid tar OIK timeout och plockar sin keeper men istället fastställs slutresultatet 2-5 i öppen kasse.

Sammanfattningsvis, en snäll hockeymatch utan fula tilltag, en okey match av OIK killarna mot ett av seriens topplag. I den här serien får man inte göra så många misstag då lagen är skickliga på att utnyttja dessa och man straffas direkt bakåt. Låt oss inte fokusera bara på det som inte gick OIK’s väg utan också ta med oss ett väl fungerande boxplay och att vi gjorde två mål framåt i powerplay.

På lördag är det dags för hemmamatch igen när Kungälv kommer på besök. Om OIK spelar som de har gjort den sista tiden men plockar bort de enkla misstagen så kommer gästerna inte ha något att hämta i Olofström. Grabbar – ni hör hemma i den här serien,  nu är det dags att visa hemmapubliken hur ni firar tre poäng.