Lagbygget säsongen 20/21 har startat

Nu är första namnet klart till truppen säsongen 20/21 och det är backen Albin Henriksson som har skrivit på ett nytt kontrakt.Albin, som i skrivande stund är 17 år, har Tingsryd som moderklubb men går just nu andra året på hockeygymnasiet i Olofström och redan under förra säsongen så blev det 26 matcher i seniortröjan. Utöver detta spelade han även i både J18 och J20.
Han kan beskrivas som en träningsvillig och seriös kille som har en lugn och stabil spelstil på isen. Han gör ofta kloka värderingar under matcherna och bör kunna ta ytterligare kliv framåt när han nu går in på sin andra säsong i seniorhockeyn.

Hallå Albin, hur tycker du din första seniorsäsong gick?
-Det var en väldigt utvecklande säsong för min del. Både när det gäller personligheten och spelmässigt på isen. Att träna och spela med äldre spelare gör att man dels utvecklar fysiken med tanke på att det är tuffare träningar men även mentalt lär man sig mycket. Det ger mycket att vara med och lära sig av de som är bättre.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
-Då skulle jag säga att jag är lite mer åt det offensiva hållet även om defensiven också finns där. Skottet tycker jag är hyfsat och skridskoåkningen är ok.

Har du någon förebild inom hockeyn?
-Nej, det skulle jag nog inte säga. Inte nu när man blivit lite äldre. När man var yngre så var ju förstås en sådan spelare som Oliver Ekman Larsson någon man såg upp till. Men jag kollar inte på någon speciell spelare utan ska göra det bästa av mig själv.

Du spelade ju i såväl J18 som J20 och seniorlaget ifjol. Totalt spelade du hela 66 tävlingsmatcher. Du kände aldrig att det blev för mycket matcher?
-Vissa veckor blev det kanske lite mycket med fem matcher på fem dagar. Men i det stora hela såg jag inte det som ett problem. Detta var den roligaste säsongen hittills med mycket matcher och det gjorde att jag utvecklades mycket. Sen är det förstås viktigt med träningar också.

Vad vill du främst förbättra i ditt eget spel kommande säsong?
-Det skulle nog vara skridskoåkningen och fysiken så man blir stabilare och kan ta emot och dela ut smällar bättre i närkampsspelet. Vi ser fram emot att ha Albin i OIK-tröjan ytterligare en säsong och nu är vi igång med nya lagbygget.

Vi ser fram emot att ha Albin i OIK-tröjan ytterligare en säsong och nu är vi igång med nya lagbygget.