J18 klara för kvalserien!

Efter vinst borta mot Mariestad står det klart att OIK’s duktiga J18 killar tagit sig vidare till kvalspel för eventuellt spel i J18 regional syd kommande säsong 👍🏻

Referat från matchen ⬇️

STORT GRATTIS HELA GÄNGET I OIK J18 TILL EN PLATS I KVALSERIEN – SÅ VÄLFÖRTJÄNT 🔝⭐️🙌

Vi lyfter på hatten och slänger in kepsen!
Vilken kämpar insats av hela laget som vann den direkt avgörande matchen för att undvika ett förkval. Nu väntar ett kvalspel för en plats till J18 region syd.
Matchen var kanske inte den mest välspelade man har sett, men ett jäkla krigande.
I den första perioden kändes som att OIK hade mest puck men skotten vann Mariestad med 11-6, men efter 14.18 så tog OIK ledningen i PP spel genom #17 Malte, ass av #27 Erik.

I den andra perioden tog OIK kommandot direkt och fick efter 1,43 spela 5 mot 3, snabb utdelning x 2! Tiden 2,45 mål av #18 Rasmus, ass av #26 Gustav & #33 Ludwig, 21sekunder senare gör OIK 3-0 genom # 17 Malte, ass av nr #27 Erik.
Ledning med 3-0 men OIK fortsätter kämpa på vilket åter ger utdelning! 4-0 när klockan står på 13,43 då ser vi ett snygg mål av #27Erik, ass av # 26 Gustav. OIK vann skotten med 10-3 i den andra perioden.
13,31 in i den 2:a perioden slänger vi in kepsen då #17 Malte gör sitt 3:e mål för dagen i boxplay.

Den tredje perioden var spelmässigt ganska jämn men utan något direkt skönspel, Mariestad låg på för att lyckas reducera men tji fick Mariestad då vi idag hade Liam i mål som var 100%-ig.
Skotten blev 9-8 till OIK, grabbarna kämpade på hela tiden för att bevaka sin ledning som aldrig kändes hotad.
Totalt blev det 25-22 i skott till OIK och tyvärr så vann vi även utvisningsminuterna med 16-14.
Stort GRATTIS till alla i och runt laget! Nu ser vi fram emot ett spännande kvalspel!

Referat: Patrik Billquist