Inför match: Alvesta borta

Hockeytvåan södra C – Omgång: 7
ALVESTA SK – OLOFSTRÖMS IK

Arena: Virdavallens Ishall
Datum: 18/10
Matchstart: 17:00
Huvuddomare: Fredrik Thimell, Göteborg

Tabellplaceringar (GP, W, OTW, OTL, L, GF-GA, TP:
1 Alvesta                          6  4 0 1 1   24-23  13
5 Olofström                    6  2 0 1 3   15-22    7

Senaste nytt kring Olofström:
Onsdagens insats mot HA74 var inget att glädjas över och att det inte blev några poäng där var inte så konstigt. Nu krävs det rejäl uppryckning när serieledande Alvesta står för motståndet på bortaplan idag.
OIK har ju fått in en ny defensiv pjäs i backen Austin Crossley. Han har lirat juniorhockey på hög nivå i Nordamerika och ska förhoppningsvis hjälpa till att stabilisera spelet runt egen kasse och i egen zon. Han har hunnit med en träning med laget och är spelklar idag.
I övrigt ställer man nästan samma lag på isen som senast med en del förändringar i femmorna. Linus Lindsjö blir sjundeback och Hugo Johansson som gjort ett bra jobb kommer spela med J18 idag. Jonathan Classon vaktar målet som vanligt.
Idag saknas, utöver Hugo Johansson, också Pavils Galsons, Nino Cosovic Mattsson, Felix Appelqvist Kårström och Tim Christiansson.
Interna poängligan toppas av Hampus Andersson som gjort 7 poäng (4+3) på 6 matcher. Classon som har vaktat målet i samtliga matcher har en räddningsprocent på 91,06%. OIK:s PP är väl sådär hittills med 15%. Boxplay helt ok statistiskt där man ligger på 81%.
 
Laget idag:

Olofströms senaste matcher:
Boro/Vetlanda-Olofström 5-2
Olofström-Osby 4-3
Sölvesborg-Olofström 1-4
Trelleborg-Olofström 5-1
Olofström-HA74 Sävsjö 0-3

Motståndarna:
Alvesta har vunnit 4 av 6 matcher så här långt och toppar därmed serien en poäng före HA74 Sävsjö som har en match mindre spelad. I onsdags vände de ett underläge efter halva matchen till seger med uddamålet borta mot Boro/Vetlanda. Alvesta är seriens bästa lag i PP där de ligger på hela 34%. Boxplay är lite sämre med 76%.
Hampus Andreen toppar deras interna poängliga med 10 poäng (5+5) på 6 matcher. Albin Byberg är den målvakt som stått flest matcher (5 av 6) och han har en räddningsprocent på 88,43%.

Alvestas senaste matcher:
Alvesta-Sölvesborg 3-4 e str
Jonstorp-Alvesta 3-4
Alvesta-HA74 Sävsjö 5-8
Osby-Alvesta 2-4
Boro/Vetlanda-Alvesta 4-5

Samtliga matcher Hockeytvåan södra C omgång 7:
Alvesta-Olofström
HA74 Sävsjö-Trelleborg
Sölvesborg-Jonstorp
Osby-Boro/Vetlanda