Beslut gällande regionala serier

  Tävlingskommittén Region Syd 
Växjö 2021-01-08

Beslut angående de Regionala serierna i Region Syd.
I enlighet med det beslut som Svenska Ishockeyförbundet tagit angående ändringar av seriebestämmelserna gällande kvalen till SDHL, Hockeyettan,
J20 och J18 Nationell säsongen 2020/21 beslutar Tävlingskommittén i Region Syd följande.
Den 18 december rekommenderade Regeringen att kommunala idrottshallar och annan ej nödvändig verksamhet ska stängas till den 24:e januari.
För ishockeyn innebar det att ingen verksamhet för barn, ungdom, juniorer eller seniorer som inte är yrkesmässig idrott fick bedrivas. Med hänvisning till den osäkerhet som föreligger gällande matchspel efter den 24:e januari, gör Tävlingskommittén i Region Syd bedömningen att inga kvalspel kan genomföras enligt plan i de regionala serier som inte tillåtits träna eller spela.
De serier som berörs av Regeringens rekommendation har inte hunnit genomföra tillräckligt många matcher för att säkerställa någon sportslig rättvisa och att under rådande förutsättningar kora seriesegrare och fastställa en ranking av lag är inte möjligt på den tid som återstår av säsongen i det fall något seriespel kan återupptas under våren över huvud taget.
Tävlingskommittén i Region Syd beslutade därför idag om att ändra seriebestämmelserna för säsongen 2020/2021 och gör följande omställning:

 • Inte genomföra några kval mellan distriktsnivån och regionnivån, och inte heller inom regionnivån, och att till följd av det kvalificerar sig inga nya lag från Hockeytvåan till Hockeyettan, Hockeytrean till Hockeytvåan, DamEttan till SDHL, det kommer heller inte att genomföras några kval till
  J20 Regional Syd, J18 Regional Syd, J18 Division 1 eller U16 Regional Syd.
 • Spel i HockeyTvåan, HockeyTrean, DamEttan, J20 Regional Syd,
  J20 Division 1, J18 Regional Syd, J18 Division 1, J18 Division 2 samt U16 Regional Syd återupptas inte under innevarande säsong.
  Covid-19-pandemin har en enorm påverkan på hockeysäsongen framför allt för våra barn och ungdomar. Självklart arbetar SDF:n för och hoppas att matchspel kan återupptas senare under säsongen, något som givetvis är helt beroende på smittläget. Tillsammans i Tävlingskommittén i Region Syd med representation från samtliga Distriktsförbund inom Region Syd, planerar vi för alternativa former av matchspel, när och om läget så tillåter.
  www.swehockey.se/regioner/regionsyd
  Växjö 2021-01-08 Tävlingskommittén Region Syd
  Ambitionen är att om möjlighet ges erbjuda spel i mindre lokala serier/cuper utan upp och nedflyttning distriktsvis, vilket skulle säkerställa att fler lag/spelare kan få spela matcher.
  Hela mars månad skulle kunna nyttjas till matchspel för samtliga lag som vill spela.
  Deltog i beslutet gjorde tävlingskommitténs ledamöter:
  Per-Olof Winnansson, Blekinge. Michael Johansson, Bohuslän/Dal.
  Jonas Carlsson, Göteborg. Magnus Karlsson, Skåne. Peter Johansson, Småland. Joakim Karlsson, Västergötland samt Torbjörn Holm, Östergötland.
  www.swehockey.se/regioner/regionsyd