Vinst på hemmais för J20

Då är första matchen på hemmais spelad och den slutade med vinst för hemmalaget. Alvesta stod för motståndet och på pappret är detta en match OIK ska vinna – den slutade 10-2.

Inledningsvis var det bortalaget som tryckte på mot OIK målet. Först efter ungefär halva perioden förflyttade hemmalaget spelet till offensiv zon för att sen stanna där större delen av matchen. 1-0 kom 14:34 och innan perioden var slut stod det 4-0.

I andra perioden var det bortalaget som öppnade målskyttet efter att tre man går bort sig i samma situation och gästerna spräcker nollan. “Det går fort i hockey…” efter bara sex sekunder utökar OIK sin ledning till 5-1 och sen ändrade matchen lite karaktär med många utvisningar för båda lagen och innan andra perioden är slut har gästerna fått in ytterligare en puck och efter hemmalaget utökat ledningen till 7-2 med två mål i boxplay. Tredje perioden blev lite av en transportsträcka. Hemmalaget gör ytterligare tre mål och matchen slutar 10-2.

Det är fortfarande försäsong och det är nu maskineriet ska finjusteras – jag tror Roger (Head Coach J20) fick bra input till vad man behöver jobba på till nästa match som är nu på lördag – även den hemma i Olofström.