Storförlust mot Alvesta

För tredje matchen i rad blev OIK utan poäng när man åkte på storförlust mot Alvesta. Hemmalaget vann med hela 7-1 efter periodsiffrorna 0-1, 3-0, 4-0.

OIK gjorde en hyfsad första period där man också hade ledningen efter Albin Olssons tidiga fullträff. Spelmässigt var matchen jämn efter 20 minuter.
Men i andra perioden rasade det mesta för OIK. Helt plötsligt får man väldigt svårt att komma ifrån egen planhalva och hemmalaget tar en rättvis ledning inför sista perioden. Tre skott fick OIK iväg i denna perioden.
I den tredje perioden blev tyvärr inget bättre sett med OIK-ögon. Alvesta gör tidigt 4-1 och sen är matchen helt förlorad. Det dröjer långt in i perioden innan OIK ens får iväg ett skott på mål och någon jakt på att komma ikapp blev det aldrig. 7 skott får man iväg i sista perioden och alltså 10 skott totalt på de sista 40 minuterna. Då blir det dessvärre svårt att ta poäng.

Nu är det en vecka till nästa match, då borta mot Jonstorp och då får vi hoppas att man åtminstone hittat tillbaka till den nivån man hade i de två derbymatcherna tidigare.

Alvesta-Olofström 7-1 (1-0, 3-0, 4-0)