Stor defensiv back ansluter

OIK kan idag meddela att man har gjort klart med ett nyförvärv. Det handlar om den kanadensiska backen Austin Crossley.

foto: James Doyle PG Cougars

21-åriga Austin kommer från Fort St John i Kanada och är med sina 185 cm och strax under 100 kg en storvuxen fysiskt spelande defensiv back.
Förra säsongen avslutade han i den amerikanska juniorligan USHL med Fargo Force där han på 39 matcher noterade 8 poäng (2+6) och 155 utvisningsminuter. Innan dess så gjorde han 3,5 säsonger i den kanadensiska juniorligan WHL med Prince Albert Raiders och Prince George Cougars. På de säsongerna blev det 159 matcher med 21 poäng (8+13) och 342 utvisningsminuter.
Denna försäsongen har han spelat med Kalix i den norra Hockeyettan men nu är han alltså klar för vidare spel med OIK istället.
Han är spelklar redan till söndagens match mot Alvesta.

Varmt välkommen till OIK Austin!

”Här får vi in en rejäl pjäs som spelat i de högsta juniorligorna i Nordamerika. Han kommer tillföra bra tyngd och styrka i egen zon. Han jobbar hårt och kan visa vägen i spelet vid egen kasse. Han har mycket utvisningsminuter i sin statistik men han har haft en sådan roll där borta och det är inget vi är oroliga över utan han kommer anpassa sig till hur saker bedöms här”, hälsar sportgruppen.