Segersång för J20

Vinst i hemmapremiären för J20 mot Västervik och åter sjungs det i omklädningsrummet – J20 tar vid där förra säsongen slutade, med vinst!

Grabbarna fick tuffast möjliga start på matchen, redan efter 10 sekunder fick man spela boxplay och innan det gått en minut av matchen hade Västervik gjort 0-1. Västervik visade redan förra året hur farliga de är i PP så att hålla sig på isen skulle visa sig vara viktigt. Hemmalaget hade mycket puck och det var chanser åt båda håll men det blev inga fler mål i första perioden.

Snacket i pausen måste varit det rätta för ut kom ett gäng som såg ut att ha bestämt sig för att visa att detta är vår borg. OIK tryckte på och drygt halvvägs in i perioden fick hemmafansen jubla tillsammans med grabbarna. 1-1 gjordes av Liam Oinas (dagens födelsedagsbarn), snyggt framspelat av Jacob Lindh och Erik Burwall. Mindre än en minut senare komma tvåan för hemmalaget genom Lukas Scheffamann (William Söderlund, Viggo Egonsson). Åh det var inte slut där – innan perioden var slut hade vi 3-1 på tavlan efter att Viktor Lindelöf gått fram på offensiven från sin backposition och petat in pucken (Jacob Lindh, Theo Hammar). Periodvinst med 3-0 var inte alls orättvist, det var snarare bud på fler mål.

Inte helt otippat kom Västervik ut i tredje perioden med siktet inställt på att göra mål. Som det skickliga PP lag de är var det den spelformen de ville spela i och redan efter ett par minuter var det dags och mycket riktigt – 3-2 på tavlan när Carl-Henrik Edwardsson hängde dit andra kassen för kvällen i just den spelformen och från samma position och på nästan exakt samma ställe. Men det skulle bli sista målet för bortalaget denna kvällen, istället fortsatte OIK-killarna trycka på och 4-2 kom från Erik Burwalls klubba (Liam Oinas, Joel Kinnander).

Sen var det ju det där med att hålla sig på isen… Med drygt åtta minuter kvar av perioden får hemmalaget två utvisningar med bara 6 sekunders mellanrum, vilket innebär att de får spela 3 mot 5 i nästan två hela minuter. Åh som de gör det – vilken krigarinsats av de tre i boxen och med en målvakt (Oliver Green) som “stod på huvudet” – härligt att se killar!

Istället var det hemmalaget som fick spela PP med mindre än 2 minuter kvar, vilket de utnyttjade att göra 5-2 genom Jacob Lindh (William Söderlund, Viktor Lindelöf). Så gött att vinna i hemmapremiären och ta revansch på sig själva efter säsongspremiären borta i helgen som var där man spelade bra men inte fick utdelning. Nu är ni på gång killar – på lördag väntar bortamatch i Karlskrona och då gäller det att vara redo. Finns inga lätta matcher i den här serien utan det gäller att ni “bring your A game” varje match, varje byte. Ni är grymma när ni jobbar för varandra.

Text: Johanna Green