OIK ett nummer för litet mot HA74 Sävsjö

OIK räckte inte till och förlorade hemma mot HA 74 Sävsjö med 0-3 efter periodsiffrorna 0-1, 0-2, 0-0.

Den första perioden blev en ganska jämn historia där det inte skapades så jättemånga målchanser åt något håll. OIK får en chans att spela i 5 mot 3 i närmare en minut men utan att man får utdelning. Mot slutet av perioden tar gästerna över något och de tar även ledningen med 0-1 efter drygt 16 minuter. Det är Oliver Wallqvist som får en fin passning i ett 2 mot 1 läge och avslutet är otagbart. Skotten i perioden var 8-9.

I den andra perioden får OIK sämsta möjliga inledning när HA74 utökar till 0-2 efter bara 50 sekunder. Återigen är det Oliver Wallqvist som gör det och han sätter pucken vid bortre stolpen. Sedan tar HA74 över spelet helt. De höjer farten ett par snäpp jämfört med första perioden och OIK får försvara sig mycket. Halvvägs genom perioden utökar HA74 till 0-3. Denna gång är det Victor Lindman som är sist på pucken och precis som vid första målet är det ett 2 mot 1 läge där passningen kommer över till en fristående spelare och skottet är otagbart. OIK får spela en del boxplay i denna perioden och där försvarar man sig bra. Men det är helt klart gästernas period. Skotten 8-10.

Tredje perioden blir mest en transportsträcka. OIK försöker stå upp bättre och gör kanske det till viss del men man lyckas inte skapa speciellt mycket framåt och HA74 har full kontroll på sin ledning. OIK hade väldigt svårt att få igenom avsluten, de flesta blockerades eller styrdes undan på vägen. Gästernas trepoängare är fullt rättvis och OIK skapade väldigt få riktigt farliga målchanser under 60 minuter. Skotten i sista perioden var 7-10 totalt 23-29.

Tränare Reine Rydberg efter matchen
”Idag räcker vi inte till riktigt. Vi är alldeles för ängsliga i vårt spel, gör inte jobbet ordentligt och åker mest och gömmer oss. Dessutom är vi för slarviga med pucken. Speciellt i den andra perioden. Vi har lite chanser i powerplay också och där måste vi sätta någon om vi ska kunna hota i denna matchen. I den tredje perioden försöker vi stå upp lite men vi har inte riktigt spetsen framåt och ingen som tar tag i det. David Norrman spottar i nävarna och kör men han är på tok för ensam. Vi har en hel del att jobba på och det får vi göra till nästa match.”