Jonathan Classon kvar i kassen

Olofströms IK kan idag meddela att man har förlängt kontraktet med ännu en spelare från förra säsongens trupp. Det är målvakten Jonathan Classon som har skrivit på för ytterligare 1+1 säsong med OIK.

foto: Ronny Gunnarsson

22-åriga Jonathan har Troja/Ljungby som moderklubb men han kom till Olofström redan inför säsongen 14/15 då han började på Olofströms hockeygymnasium. Tre säsongers spel i klubbens J18 och J20-lag blev det innan han säsongen 17/18 lämnade för spel i Värnamo. Där blev det spel i deras J20 lag en säsong och därefter flyttade han vidare till Falköping där han gjorde en seniorsäsong i division 3.
Inför förra säsongen var det dags för återkomst till Olofström och han klev in och tog hand om förstaspaden då han noterade 32 matcher i Hockeytvåan med en räddningsprocent på 90,2%. I grundserien var han den målvakt som hade näst högst räddningsprocent (91,5%).
Jonathan svarade för en mycket bra säsong i OIK i fjol och vi är glada att han blir kvar som en del i målvaktslösningen även kommande säsong.

Hallå Jonathan, vad säger du om din senaste säsong, trodde du på förhand att du skulle ha så mycket speltid?
-Nej, det var verkligen över förväntan. När jag fick chansen så var det bara att ta den och inte tänka så mycket på det. Göra sitt bästa på varje träning och match. Jag kände att jag verkligen hade förtroendet från tränare med så det var en bra säsong.

Vad säger du om lagets insats den gångna säsongen?
-Jag tycker att hela laget gjorde riktigt bra ifrån sig. Vi hade ett ungt lag som ändå tog sig ganska långt och det var roligt att spela för OIK igen.

Vilka är dina styrkor i målet?
-Då skulle jag säga snabbheten i reflexerna och fötterna. Jag tycker jag har bra rörlighet och även bra med handskarna.

Har du någon speciell målvaktsförebild?
-Som många andra så är det Henrik Lundqvist. Honom har jag följt länge och det är en fantastisk målvakt.

Får du hjälp med specifik målvaktscoachning och finns det något speciellt du jobbar med att förbättra?
-Förra säsongen hade vi ingen målvaktstränare men jag kollar mycket på våra matcher i efterhand för att se vad man gjorde bra och vad man kan göra bättre. Förhoppningen är väl att ha en målvaktstränare att bolla idéer med. Annars är det inget specifikt som jag fokuserar på utan det är bara att man vill bli en bättre målvakt rent allmänt.

Har du några speciella ”rutiner” som måste göras innan eller under match?
-Ja det har jag faktiskt. Innan match så kör jag alltid med en reaktionsboll mot en vägg innan vi går ut och värmer på isen. Under matchens gång så har jag alltid samma stretchrutiner och när vi gör mål så kör jag alltid samma slinga på isen.

Vi tackar för pratstunden och ser fram emot en ny säsong med Jonathan i OIK-tröjan.

Lagbygget 2020/2021 just nu:

Mv:
53 Jonathan Classon

B:
4 Eric Carlgren
8 Felix Berggren
29 Philip Andersson
85 Albin Henriksson

Fw:
45 Kim Hofvander
Tim Christiansson *Utvecklingskontrakt
Hampus Andersson *Ny från Tingsryd J20

Tränare: