Intervju: Hampus Andersson

Igår blev säsongens första nyförvärv klart. Centern Hampus Andersson ansluter från spel i Tingsryds J20. Ett steg som en hel del spelare har tagit de senaste säsongerna.

Vi har tagit en liten pratstund med Hampus för att få lite koll på vem det senaste tillskottet i truppen är.

Hallå Hampus, hur skulle du presentera dig själv som person för OIK:s supporters?
-Jag skulle säga att jag är en väldigt lugn och harmonisk kille i sättet att vara. Jag är enkel att prata med och har lätt för att träffa nya personer, så skulle nog säga att jag är rätt social.

Ett omdöme som vi har fått av om dig är att du är en vinnarskalle, stämmer det?
-Haha, ja lite för mycket kanske. Så ja det stämmer bra. Jag vill alltid vinna!

Vad gör du annars om dagarna, utöver ishockeyn?
-Jag jobbar på ett serviceboende som assistent till en kille där och så är jag även elevassistent på en skola. Det har fungerat bra att göra det i kombination med hockeyn.

Har du några specifika förebilder?
-Allmänt i livet så är definitivt min storebror (Kevin Andersson) en stor förebild. Han har tyvärr fått avsluta karriären nu pga hjärnskakningar men han har lärt mig mycket. En annan spelare som jag tittat mycket på är Niklas Bäckström och hans tänk på isen. Just det tilltalar mig i hur jag själv vill spela.

Hur beskriver du dina främsta egenskaper på isen?
-Jag ser mig själv som en spelskicklig center som gillar att passa. Är nog ganska smart i mitt sätt att spela och även om jag kan skjuta med så är det roligare att passa.

Vad har du för förväntningar inför din första seniorsäsong?
-Det ska bli kul att ge sig på den sortens hockey nu. Jag har ju testat i några matcher tidigare och jag håller med om det som de flesta säger, att farten är högre i J20 Elit men tänket är större i Hockeytvåan. Just den typen av spel, att ha en tanke bakom det som sker på isen, gillar jag så jag ser fram emot denna säsongen. Sedan ska det bli kul med nytt lag, ny omgivning och att testa vingarna lite.

Något speciellt du jobbar med att förbättra?
-När det ges möjlighet till att köra lite individuellt på träningarna så fokuserar jag mycket på tekningar. Det är roligt att få förtroende att ta viktiga tekningar både i offensiv och defensiv zon. Centerrollen är den som passar mig bäst. Jag brukar även jobba en del med skottet.

De senaste säsongerna har det ju gått en del förstaårsseniorer från just Tingsryds J20 till Olofström. Har du haft kontakt med någon av dem inför ditt val av klubb till kommande säsong?
-Ja, David Nilsson som spelade i OIK den senaste säsongen har jag bollat en del med nu innan detta blev klart. Vi spelade ju ihop i Tingsryds J20 säsongen 18/19 och i J18 året innan.

Hur förbereder du dig för en ny säsong under sommaren?
-Det är väl tre olika typer av träning som jag kör nu. Dels är det mycket padel, det tycker jag är riktigt kul och det är bra träning. Sedan blir det även det klassiska att gnugga en del på gymmet och köra intervaller i löparspåret också.

Då tackar vi för pratstunden och hälsar Hampus varmt välkommen till OIK!