Ännu en derbyseger

OIK tog sin andra derbyseger på fyra dagar när Sölvesborg besegrades på bortaplan. Slutresultatet skrevs till 1-4 efter periodsiffrorna 0-0, 1-2, 0-2.

Det var annars hemmalaget som inledde piggast och hade mest puck under första halvan av första perioden. En period som blev mållös och skotten var 8-14.

I andra perioden kom målskyttet igång och det var OIK som nätade först när man fick chansen på en straff. Olle Henell tog hand om den och satte 0-1 på tavlan. Kort senare åkte OIK på en utvisning och i detta powerplay kunde Sölvesborg kvittera till 1-1. Det var fd OIK-spelaren Andreas Grönqvist som gjorde målet. I slutdelen av perioden fick OIK spela boxplay igen. Även denna gången blev det mål men nu var det OIK som gjorde det i numerärt underläge. Hampus Andersson skickade in 1-2 efter 18:07. OIK var det bättre laget i perioden och hade en rättvis ledning. Skotten 8-12

OIK krigade vidare i den tredje perioden och först kunde Hampus Andersson utöka till 1-3 efter drygt tre minuter. Sen fick OIK chansen att spela PP och då fastställde man slutresultatet till 1-4 genom Olle Henell. Det målet kom efter sex minuter. Med denna marginalen kunde OIK sedan försvara sig bra och även om hemmalaget pressade på en del mot slutet så var segern aldrig i fara. Skotten i sista perioden var 8-6 totalt 24-32.

Härligt med ännu en derbyseger och nu väntar Trelleborg på bortaplan på söndag kl 17.