Vinst i gårdagens seriefinal för J18

Matchreferat: Helsingborg HC -OIK 2-3

En liten trevande inledning på från OIK : s sida. Helsingborg tar ledningen efter drygt 2 minuters spel.
Efter detta så börjar vi spela upp och skapar en del chanser dock lite klena avslut.
Första perioden präglas an en hel del utvisningar med lite gruff här och var.
Helsingborg går till pausvila i ledning 1-0.
Ett helt annat OIK kommer ut till andra perioden där vi höjer tempot och tar över matchen ordentligt.
Drygt 10 minuter in i perioden hittar Isac Tim med ett långt uppspel som Tim förvaltar på bästa med ett rappt skott i slottet rakt upp i nättaket.
Vi fortsätter spela bra hockey men får inte utdelning på våra chanser.
1-1 efter två perioder och lite nervöst på läktaren bland tillresta familjer och vänner.
Vi fortsätter tredje perioden som andra med bra tempo och snabba omställningar blandat med lite småslarv i egen zon då vi bjuder Helsingborg på några chanser.
Vi fortsätter skapa chanser men pucken vill inte in. Skam den som ger efter drygt
8 minuter så hittar Mio Ludde med ett långt uppspel och där Ludde trycker sig förbi backen och gör 2-1.
Med knappt 6 minuter kvar drar vi på oss en utvisning. Drygt 30 sekunder in o boxplay drar Helsingborg på sig två utvisningar vilket gör att vi istället får spela powerplay. Tyvärr funkar inte vårt powerplay som det brukar göra så det blir ingen utdelning.
Med knappa 3 minuter kvar drar vi på oss en utvisning som Helsingborg utnyttjar med 1.40 kvar av matchen. Lite snöpligt men så är det med hockey ibland.
Resultatet står sig matchen ut.
I övertidsspelet tar vi tag i taktpinnen direkt och skapar några chanser.
3.17 in i ot sliter sig Gurra loss från egen blå och med ett riktigt viljemål lyckas han trycka in avgörande målet.
En match som präglades av mycket utvisningar men det skall sägas att det var inget fult spel från något lag utan mycket känslor i en tät match.
Till sist en rättvis seger då OIK var det klart bättre laget sett över hela matchen.