Viktig vinst för J20

OIK J20 tog igår lördag emot Skövde i Juniorettans näst sista omgång. Skövde skulle vid vinst fortfarande ha chans till serieseger och OIK att knipa 3:e platsen som betyder en kvalplats till Elit.
OIK började matchen starkt och hade ett spelövertag de första 10 minuterna men sedan kom Skövde in och vann andra hälften på poäng men 0-0 stod sig över första perioden.
Andra perioden hann knappt börja innan Eric Carlgren satte med ett välriktat dragskott pucken i motståndarmålets kryss med sin för dagen nya klubba som klubbens ordförande Patrik införskaffat.
Strax efter så presenterade Fille Bergman sig då han elegant fintade bort målisen och gjorde 2-0 på straff.
När så Erik Wänni satte 3-0 i fjärde minuten kändes det som att vi skulle klara av detta.
I tredje perioden fick Skövde en straff som Samuel Palenryd inte behövde ingripa på då skottet gick utanför stolpen. Han fick göra flera kvalficerade räddningar då Skövde forcerade de sista halvan av perioden och kunde reducera 2 gånger till 3-2. De tog ut målvakten på slutet och då gjorde Kim Hofvander 4-2. Slutresultatet fastställdes sedan av Lukas Persson i ett mönsteranfall till hemmaseger med 5-2.
Nu har vi fortfarande chansen att bli 3:a om OIK vinner mot IK Pantern hemma och Hanhals som möter Skövde förlorar nästa lördag i sista omgången.
OIK gratulerar Nässjö till avancemanget till J20 Elit nästa säsong och hoppas vi kan göra dom sällskap.