Stark upphämtning gav en poäng i premiären

OIK hämtade upp ett underläge inför sista perioden och tog matchen till övertid. Där avgjorde gästande Jonstorp och slutresultatet skrevs till 4-5 efter periodsiffrorna 1-2, 1-2, 2-0, 0-1.

OIK inledde målskyttet för dagen och det var Hampus Andersson som gjorde 1-0 redan efter drygt 2 minuter. Man fick även chansen att spela PP kort senare men utan resultat. Minuten efter att Jonstorp blivit fulltaliga kunde de kvittera till 1-1 genom Mikael Leskinen. Drygt 7 minuter var då spelade. Båda lagen fick sedan chansen i varsitt PP men det blev inga mål då. Dock så skulle Jonstorp hinna göra 1-2 innan paus. Det var Oskar Bengtsson som gjorde sitt första mål för kvällen 3 minuter från pausvilan. En ganska jämn period spelmässigt. Skotten i första perioden var 8-14

I den andra perioden var det Jonstorp som inledde starkast. Först ett skott i stolpen och sedan kunde Simon Erlandsson utöka till 1-3 efter 3 minuter. Halvvägs genom perioden kunde OIK reducera till 2-3 när Kim Hofvander gjorde sitt första mål för kvällen. Båda lagen hade sedan varsin stolpträff och målramarna fick jobba i denna perioden. 4 minuter från slutet av perioden så utökade Jonstorp ledningen till 2-4 när man tog tillvara på ett misstag i OIK-försvaret. Målskytt var återigen Oskar Bengtsson. Denna perioden gick lite mer till gästernas fördel. Skotten i andra perioden var 9-12.

Den tredje perioden blev en fin comeback av OIK. Trots att man fick spela i boxplay hela fyra gånger i perioden kunde man ändå hämta upp underläget. Först gjorde Toni Lampo 3-4 efter drygt 9 minuter och bara en minut senare kvitterade OIK till 4-4 och det var Kim Hofvander som gjorde sitt andra mål. Sista 10 minuterna spelade OIK alltså boxplay i 6 av dem men man krigade bra och höll rent vid egen kasse. Skotten i tredje perioden var 10-18 och matchen gick till övertid.

I overtime tog det bara 47 sekunder innan gästande Jonstorp kunde avgöra. OIK slarvade och Oskar Bengtsson kunde göra 4-5 på en kontring, hans tredje mål för dagen. Skotten i overtime var 2-1 och totalt 29-45.

Tränare Reine Rydberg efter matchen
”Sett till helheten med förberedelser och allt så är vi nöjda med poängen vi tar idag. Vi blev av med Galsons och Bashkirov pga pappersarbete och sedan kom Schwalbe sent på plats och det tillsammans med få matcher i kropparna var väl inte bästa utgångsläget.
I de två första perioderna blandar vi och ger lite. Bitvis ligger vi rätt på det men ibland blir vi lite ivriga och kliver på i fel lägen och vi blev också straffade för det ett par gånger. Men så kan det bli med ett ungt lag och detta jobbar vi vidare på. I tredje har vi mycket bättre tålamod och en del bitar faller på plats vilket leder till en stark upphämtning. Sen drar vi ju på oss alldeles för mycket utvisningar där men i övrigt är det en bra period och den tar vi med oss.”

Nästa match är Boro/Vetlanda borta på onsdag.