Förlust 7-4 borta mot Bäcken

Onsdagens möte med Göteborgslaget Bäcken blev ingen rolig historia. Direkt efter nedsläpp tog hemmalaget kommandot och satte press på oss. Redan efter en minut tog Bäcken ledningen med 1-0 från högerkanten genom Lukas Hansson som skar in framför mål och la pucken via backhand snyggt i Jonathans högra gubbhörn. Det såg trögt ut för OIK och det verkade precis som den gamla klyschan säger – att vi fortfarande satt kvar i bussen. Bäcken fortsatte i högt tempo och gjorde 2-0 i 5:e spelminuten.
Vi började vakna till, jämnade ut spelet och skapade några halvchanser för att i trettonde minuten reducera till 2-1 genom ett skott från backposition av David Nilsson. Det dröjde dock inte länge förrän Bäcken gjorde 3-1. I slutet av första periodens sista sekunder reducerade Carl Månsson i PP till 3-2.
Skotten blev 10-6 i vår favör.

P2
Nu kom vi ut på isen som ett helt annat lag. Bäcken blev utspelade och vi skapade flera målchanser men lyckades inte få in pucken bakom en storspelande målvakt. Bäcken tog timeout i mitten av perioden för att försöka komma in i matchen igen. I 34:e minuten forcerade sedan David Norrman in kvitteringen efter att vi legat på i deras zon i över en minut. Nu kändes det som att OIK skulle göra ytterligare mål för vi dominerade matchbilden totalt. Det klingade flera gånger i stolparna men som vanligt fortsate puckarna ut istället för in.
Sedan får vi två utvisningar och spelar 3 mot 5 och då gör Bäcken 4-3. Strax efter detta drabbas laget av ett matchstraff för Hampus Roos då han olyckligt tacklade en motståndare så han for in i sargen. Vi fick nu spela med kort manskap i fem minuter till och det slet hårt på spelarna.
Skotten 17-8 till OIK.

P3
I början av tredje perioden gjorde Bäcken 5-3 och sedan 6-3. Jonathan fick nog och Samuel ställde sig i målet istället. Då kändes det som om luften gick ur men i 54:e minuten kunde Lukas Persson reducera till 6-4 och lite hopp kom tillbaka. OIK fick sen ett lagstraff för delaying the game och då fastställde Bäcken slutresultatet till 7-4.
Skotten 15-9 till OIK och total 43-23 i matchen.
OIK hade trots alla utvisningar grepp om matchen i sin helhet men var ineffektiva som i många matcher denna säsongen.
Att sedan lägga så mycket energi på domarna och deras domslut som kanske inte var till vår fördel känns oprofessionellt och en bidragande orsak till förlusten.
Reine kan inte vara nöjd med lagets beteende på isen. Skall vi hoppas på en kvalplats måste en skärpning till vad gäller detta.

Noterade också att Frölundas ordf. Mats Grauers stod och kollade in matchen. Huruvida han såg några nyfövärv vet jag dock inte.
Min svåger tillika f.d. landslagspelare och världsmästare i bandy tyckte att spelet utan puck var slött och tempot stundtals alldeles för lågt med slarviga pass och dåligt pucksläpp. Jag fick påminna honom om att detta är div 2.
Sist men inte minst apropå domarinsatsen tycktes jag se någon i vårat bås räcka fram sina glasögon till domaren men han avböjde. Nu får vi knyta näven och visa lite jävlaranamma till söndag.